Hankook Tire behaalt omzetrecord in 2012

In 2012 heeft Hankook Tire een recordomzet van 4,97 miljard euro behaald, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met 57,9 procent tot 645,6 miljoen euro.

Volgens Hankook was de stijging vooral het gevolg van een sterke vraag naar Hankook’s UHP banden en een betere naamsbekendheid. De wereldwijde verkopen van UHP banden stegen volgens Hankook met 30,2 procent op jaarbasis. Maar in Rusland en Zuid-Amerika explodeerde de vraag met maar liefst 86,5 procent op jaarbasis.

Ook steeg de levering aan autofabrikanten. De OE montage van nieuwe Hankook banden door BMW, Lincoln, Chrysler, Audi en Volkswagen steeg sterk. Audi alleen al liet in Chna een stijging zien van 156 procent met OE montage van Hankook banden.

"We zullen doorgaan met investeringen in R&D en in onze naamsbekendheid om Hankook’s positie in de markt te versterken als een premium merk", aldus Seung Hwa Suh, vice voorzitter en CEO van Hankook Tire. "We streven ernaar om in 2014 tot de top 5 van bandenproducenten in de wereld te behoren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hankook Tire behaalt omzetrecord in 2012 - Automobielmanagement.nl

Hankook Tire behaalt omzetrecord in 2012

In 2012 heeft Hankook Tire een recordomzet van 4,97 miljard euro behaald, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met 57,9 procent tot 645,6 miljoen euro.

Volgens Hankook was de stijging vooral het gevolg van een sterke vraag naar Hankook’s UHP banden en een betere naamsbekendheid. De wereldwijde verkopen van UHP banden stegen volgens Hankook met 30,2 procent op jaarbasis. Maar in Rusland en Zuid-Amerika explodeerde de vraag met maar liefst 86,5 procent op jaarbasis.

Ook steeg de levering aan autofabrikanten. De OE montage van nieuwe Hankook banden door BMW, Lincoln, Chrysler, Audi en Volkswagen steeg sterk. Audi alleen al liet in Chna een stijging zien van 156 procent met OE montage van Hankook banden.

"We zullen doorgaan met investeringen in R&D en in onze naamsbekendheid om Hankook’s positie in de markt te versterken als een premium merk", aldus Seung Hwa Suh, vice voorzitter en CEO van Hankook Tire. "We streven ernaar om in 2014 tot de top 5 van bandenproducenten in de wereld te behoren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding