NEVS betaalde 195 miljoen euro voor Saab Automobile

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) betaalde uiteindelijk 195 miljoen euro voor de activa en de fabrieken en inboedel van Saab Automobile AB na het faillissement van Saab Automobile.

Dat blijkt uit documentatie die is overhandigd aan de rechtbank van Vänersborg. De Zweedse radiozender P4 West heeft in samenwerking met een financiële expert de gegevens onderzocht en komt tot deze slotsom.  NEVS betaalde 1,295 miljard kronen (circa 150 miljoen euro) voor de activa van Saab Automobile AB en 381 miljoen kronen (44 miljoen euro) voor de fabrieken, in totaal dus 1,676 miljard kronen (195 miljoen euro). De documenten vertellen ook hoe de verkoop in zijn werk ging. NEVS betaalde in eerste instantie 150 miljoen kronen als eerste aanbetaling. De rest, 780 miljoen kronen voor Saab Automobile AB, 450 miljoen voor Saab Tools en 65 miljoen voor Saab Powertrain,  is op de dag van het tekenen van het contract op 31 augustus betaald. NEVS wilde eigenlijk minder betalen en de curatoren vonden dat eerste bod te laag in relatie tot de andere biedingen. Daarna heeft NEVS zijn bod verhoogd tot de hierboven beschreven bedragen.

NEVS heeft bovenop de verkoopprijs ook nog 50 miljoen kronen aan de curatoren betaald om de fabrieken van Saab aan de gang te houden gedurende het verkoopproces. Het geld was nodig voor het dekken van de operationele kosten zoals elektra, verwarming en personeel omdat de procedure langer duurde dan de oorspronkelijk gestelde deadline.

NEVS AB is een Chinees-Japanse investeringsgroep, een consortium van de Japanse investeerder Sun Investments LLC (49%) en de in Hong Kong gevestigde bouwer van elektriciteitscentrales National Modern Energy Holdings (51%) van Kai Johan Jiang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

wees maar niet bang het duurt niet meer lang of kai johan jiang gaat met volle snelheid in zweden aan de gang

Geplaatst door: sjef kuijpers op
NEVS betaalde 195 miljoen euro voor Saab Automobile - Automobielmanagement.nl

NEVS betaalde 195 miljoen euro voor Saab Automobile

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) betaalde uiteindelijk 195 miljoen euro voor de activa en de fabrieken en inboedel van Saab Automobile AB na het faillissement van Saab Automobile.

Dat blijkt uit documentatie die is overhandigd aan de rechtbank van Vänersborg. De Zweedse radiozender P4 West heeft in samenwerking met een financiële expert de gegevens onderzocht en komt tot deze slotsom.  NEVS betaalde 1,295 miljard kronen (circa 150 miljoen euro) voor de activa van Saab Automobile AB en 381 miljoen kronen (44 miljoen euro) voor de fabrieken, in totaal dus 1,676 miljard kronen (195 miljoen euro). De documenten vertellen ook hoe de verkoop in zijn werk ging. NEVS betaalde in eerste instantie 150 miljoen kronen als eerste aanbetaling. De rest, 780 miljoen kronen voor Saab Automobile AB, 450 miljoen voor Saab Tools en 65 miljoen voor Saab Powertrain,  is op de dag van het tekenen van het contract op 31 augustus betaald. NEVS wilde eigenlijk minder betalen en de curatoren vonden dat eerste bod te laag in relatie tot de andere biedingen. Daarna heeft NEVS zijn bod verhoogd tot de hierboven beschreven bedragen.

NEVS heeft bovenop de verkoopprijs ook nog 50 miljoen kronen aan de curatoren betaald om de fabrieken van Saab aan de gang te houden gedurende het verkoopproces. Het geld was nodig voor het dekken van de operationele kosten zoals elektra, verwarming en personeel omdat de procedure langer duurde dan de oorspronkelijk gestelde deadline.

NEVS AB is een Chinees-Japanse investeringsgroep, een consortium van de Japanse investeerder Sun Investments LLC (49%) en de in Hong Kong gevestigde bouwer van elektriciteitscentrales National Modern Energy Holdings (51%) van Kai Johan Jiang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

wees maar niet bang het duurt niet meer lang of kai johan jiang gaat met volle snelheid in zweden aan de gang

Geplaatst door: sjef kuijpers op