Demonstratie bij Goodyear-fabriek Amiens

Honderden werknemers van de Goodyear-fabriek in het Noordfranse Amiens houden vanochtend – dinsdag – een demonstratieve actie voor de poort van hun bedrijf.

Ze willen daarmee protesteren tegen de door Goodyear aangekondigde sluiting van de vestiging. Volgens vakbond CGT zijn ongeveer 800 van de 1.173 werknemers op komen dagen. Zij worden tegemoet getreden door tientallen mensen van de Franse oproerpolitie die met groot materieel aanwezig is. De demonstranten krijgen bij de typisch Franse actie steun van activisten van de bedreigde Peugeot-fabriek bij Parijs en van andere Franse bedrijven waar sluiting is aangekondigd zoals staalgigant Arcelor Mittal.

Bekijk rechts van dit artikel de foto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Demonstratie bij Goodyear-fabriek Amiens - Automobielmanagement.nl

Demonstratie bij Goodyear-fabriek Amiens

Honderden werknemers van de Goodyear-fabriek in het Noordfranse Amiens houden vanochtend – dinsdag – een demonstratieve actie voor de poort van hun bedrijf.

Ze willen daarmee protesteren tegen de door Goodyear aangekondigde sluiting van de vestiging. Volgens vakbond CGT zijn ongeveer 800 van de 1.173 werknemers op komen dagen. Zij worden tegemoet getreden door tientallen mensen van de Franse oproerpolitie die met groot materieel aanwezig is. De demonstranten krijgen bij de typisch Franse actie steun van activisten van de bedreigde Peugeot-fabriek bij Parijs en van andere Franse bedrijven waar sluiting is aangekondigd zoals staalgigant Arcelor Mittal.

Bekijk rechts van dit artikel de foto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding