General Motors boekt opnieuw winst

General Motors (GM) heeft vorig jaar een winst van 4,9 miljard dollar (3,75 miljard euro) gerealiseerd. Dat maakte ’s werelds op één na grootste autobedrijf gisteren bekend.

Door eenmalige kosten viel de winst 2,7 miljard dollar lager uit dan in 2011. De omzet klom met 1 procent tot 152,3 miljard dollar. Topman Dan Akerson noemde 2012 ,,opnieuw een solide jaar” voor het bedrijf dat ten tijde van de financiële crisis van 2008 nog bijna failliet ging. GM maakte in 2012 voor het derde opeenvolgende jaar winst.

‘GM’s doel in Europa is om rond 2015 break-even te draaien’, aldus bestuursvoorzitter Dan Akerson tegenover Reuters. GM ging in 2010 naar de beurs nadat het in 2009 faillissement moest aanvragen, en werd vervolgens gered door de Amerikaanse staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

General Motors boekt opnieuw winst - Automobielmanagement.nl

General Motors boekt opnieuw winst

General Motors (GM) heeft vorig jaar een winst van 4,9 miljard dollar (3,75 miljard euro) gerealiseerd. Dat maakte ’s werelds op één na grootste autobedrijf gisteren bekend.

Door eenmalige kosten viel de winst 2,7 miljard dollar lager uit dan in 2011. De omzet klom met 1 procent tot 152,3 miljard dollar. Topman Dan Akerson noemde 2012 ,,opnieuw een solide jaar” voor het bedrijf dat ten tijde van de financiële crisis van 2008 nog bijna failliet ging. GM maakte in 2012 voor het derde opeenvolgende jaar winst.

‘GM’s doel in Europa is om rond 2015 break-even te draaien’, aldus bestuursvoorzitter Dan Akerson tegenover Reuters. GM ging in 2010 naar de beurs nadat het in 2009 faillissement moest aanvragen, en werd vervolgens gered door de Amerikaanse staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding