De voorstellen grenzen ‘aan het onwaarschijnlijke’ en de voorgestelde vertrekpremies zijn ‘belachelijk’, stellen de bonden. Ford zou premies hebben voorgesteld van 3.400 tot 13.600 euro per werknemer, afhankelijk van het aantal gewerkte jaren. Daar bovenop komt dan nog negenhonderd euro per jaar. De bonden stellen dat dat nog niet een tiende is van wat andere autobouwers hebben betaald toen ze hun Belgische fabriek sloten. Verder wil de directie vijftig werknemers onmiddellijk maar wel vrijwillig laten vertrekken maar willen de bonden eerst wel eens weten hoeveel mensen nu al zouden willen opstappen. Partijen hebben voor volgende week een nieuw overleg in de agenda staan. Lopende de onderhandelingen wil Ford zelf niet reageren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding