ABN AMRO: Michelin uitstekend geleid

Michelin wordt uitstekend geleid. Dit stelt ABN AMRO op basis van de resultaten van 2012: “De volumes daalden bijvoorbeeld met 6,4% in 2012, terwijl de inkomsten met een kwart groeiden door het uitgekiende prijsbeleid en gunstige grondstoffenkosten.”

Volgens ABN AMRO impliceren de vooruitzichten voor 2013 weinig groei in de inkomsten "omdat de vraag naar autobanden in de Europese Unie zal dalen. Michelin is wel op koers om de doelstellingen op iets langere termijn te halen: 1 miljard euro minder uitgaven tegen 2016, operationele inkomsten van 2,9 miljard euro en tot 2015 jaarlijks een positieve kasstroom." In 2012 kwam de omzet uit op 21,5 miljard euro, iets onder de gemiddelde marktverwachting van 21,6 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 2,42 miljard euro. Ook dat was iets minder dan waarop werd gerekend.

Volgens ABN AMRO is de "vlakke outlook voor de volumes" mogelijk te behoedzaam vergeleken met die van andere autobandenproducenten. "Daardoor blijft het opwaartse potentieel intact."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ABN AMRO: Michelin uitstekend geleid - Automobielmanagement.nl

ABN AMRO: Michelin uitstekend geleid

Michelin wordt uitstekend geleid. Dit stelt ABN AMRO op basis van de resultaten van 2012: “De volumes daalden bijvoorbeeld met 6,4% in 2012, terwijl de inkomsten met een kwart groeiden door het uitgekiende prijsbeleid en gunstige grondstoffenkosten.”

Volgens ABN AMRO impliceren de vooruitzichten voor 2013 weinig groei in de inkomsten "omdat de vraag naar autobanden in de Europese Unie zal dalen. Michelin is wel op koers om de doelstellingen op iets langere termijn te halen: 1 miljard euro minder uitgaven tegen 2016, operationele inkomsten van 2,9 miljard euro en tot 2015 jaarlijks een positieve kasstroom." In 2012 kwam de omzet uit op 21,5 miljard euro, iets onder de gemiddelde marktverwachting van 21,6 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 2,42 miljard euro. Ook dat was iets minder dan waarop werd gerekend.

Volgens ABN AMRO is de "vlakke outlook voor de volumes" mogelijk te behoedzaam vergeleken met die van andere autobandenproducenten. "Daardoor blijft het opwaartse potentieel intact."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding