,,Het is niet nodig om een belang te nemen en het zou ook niet helpen”, aldus de minister. De Franse overheid wil de autosector in eigen land beschermen en staat garant voor de financieringstak van Peugeot. ,,De staat zal een partner zijn voor Peugeot, maar geen eigenaar. We willen de industrie beschermen en hebben al veel gedaan.”

De Franse overheid stelde zich vorig jaar garant voor 7 miljard euro voor toekomstige obligatieleningen van Banque PSA Finance, de financieringstak waarvoor Peugeot graag een zogeheten investment grade-beoordeling heeft van Moody’s. De kredietbeoordelaar gaf afgelopen vrijdag echter aan de rating van Peugeot en diens onderdelen mogelijk te verlagen vanwege een groter dan verwacht verlies over 2012. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s verlaagde de rating voor de financieringstak vrijdag naar BB+. Dat is een stap onder een investment grade.