"Ik heb deze fabriek een paar keer bezocht. Franse werknemers strijken een fors salaris op maar werken niet meer dan drie uur per dag. Ze nemen een uur pauze, nog eens een uur lunch, discussiëren drie uur en werken dan nog eens drie uur. Ik heb dat de vakbonden recht in hun gezicht gezegd. Zij hebben geantwoord dat dat nu eenmaal zo is in Frankrijk."

In de brief aan staatssecretaris Montebourg van Industrieel Herstel wijst Taylor elke suggestie van de hand dat Titan de met sluiting bedreigde Goodyear-fabriek in Amiens zou overnemen. "Je denkt toch niet dat we zo stom zijn? Titan gaat een bandenfabriek in China of India overnemen, daar betalen we minder euro per uur en kunnen we alle banden exporteren die Frankrijk nodig heeft. U kunt uw zogenaamde werknemers houden. Titan heeft geen interesse in de fabriek in Amiens."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding