Volvo Cars schrapt duizend kantoorbanen

Volvo Cars wil vanwege de afnemende afzet duizend banen schrappen, maar deze keer niet in de productie.

Volgens woordvoerder Froberg zou men willen proberen dat zonder gedwongen ontslagen te realiseren. Maar er moet wat gebeuren, want Volvo is in het afgelopen jaar in de verliezen terecht gekomen. Het betreft deze keer geen productiemedewerkers maar adviseurs, managers en ander bureaupersoneel, aldus topman Samuelsson voor de Zweedse tv-zender SVT. In het afgelopen jaar heeft Volvo al negenhonderd productiebanen geschrapt. Volvo heeft ongeveer 22 duizend mensen in dienst, waarvan veertienduizend in Zweden en vierduizend in België. Volvo Cars is tegenwoordig een dochteronderneming van het Chinese Geely. Hakan Samuelsson is sinds kort ceo, als opvolger van de Duitser Jacoby die vorig jaar het veld moest ruimen. En pasgeleden werd bekend dat Carl-Peter Forster is toegetreden tot de raad van toezicht van Volvo Cars. Forster is bekend als baas van onder meer GM Europe en Tata Motor.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Cars schrapt duizend kantoorbanen - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars schrapt duizend kantoorbanen

Volvo Cars wil vanwege de afnemende afzet duizend banen schrappen, maar deze keer niet in de productie.

Volgens woordvoerder Froberg zou men willen proberen dat zonder gedwongen ontslagen te realiseren. Maar er moet wat gebeuren, want Volvo is in het afgelopen jaar in de verliezen terecht gekomen. Het betreft deze keer geen productiemedewerkers maar adviseurs, managers en ander bureaupersoneel, aldus topman Samuelsson voor de Zweedse tv-zender SVT. In het afgelopen jaar heeft Volvo al negenhonderd productiebanen geschrapt. Volvo heeft ongeveer 22 duizend mensen in dienst, waarvan veertienduizend in Zweden en vierduizend in België. Volvo Cars is tegenwoordig een dochteronderneming van het Chinese Geely. Hakan Samuelsson is sinds kort ceo, als opvolger van de Duitser Jacoby die vorig jaar het veld moest ruimen. En pasgeleden werd bekend dat Carl-Peter Forster is toegetreden tot de raad van toezicht van Volvo Cars. Forster is bekend als baas van onder meer GM Europe en Tata Motor.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding