"Het heeft waarschijnlijk een effect gehad van tientallen miljoenen, tot misschien wel honderd miljoen. Dat is geen kleinigheid", zei Elon Musk in een tv-interview voor Bloomberg.

Op 8 februari publiceerde The New York Times een artikel waarin onder meer staat dat de Model S zijn opgegeven actieradius van 300 mijl (483 kilometer) niet haalde in een testrit in koud weer. Op Twitter noemde Musk het verhaal nep. Later gaf de hoofdredacteur van de krant toe dat er ‘enkele fouten’ in het artikel zaten.  Maar niets zou met opzet zijn gedaan.

Tesla Motors rekent erop dat de Model S winstgevend zal zijn en verwacht de productie dit jaar met ten minste 25 procent te kunnen verhogen. Vervolgens staat de crossover Model X op de planning voor 2014. De aandelen van Tesla daalden acht procent in waarde (van 39,24 dollar tot 36,11 dollar) tussen 8 februari, toen het artikel werd gepubliceerd, en 22 februari. De beurswaarde van Tesla is ongeveer vier miljard dollar.