Topman Li Shufu van Geely kondigde het investeringsplan aan, waarin is voorzien dat Manganese Bronze zijn taxio’s naar meer lanen gaat exporteren, dat meldde China Daily. Geely kocht Manganese Bronze, dat failliet zou gaan, voor elf miljoen pond op een schuldenvrije basis. De taxifabrikant zou nu binnen een jaar winstgevend moeten worden, in plaats van de eerdere target van drie jaar. Het zal de productie in Engeland laten, zegt het bedrijf.

Manganese heeft inmiddels tweehonderd taxi’s verkocht aan Australië en Saudi-Arabië en zal ook taxi’s gaan verkopen in China. Maar men heeft daarvoor geen verkooptarget bekendgemaakt. Er rijden al zo’n vijfhonderd Black Cabs in Chinese steden als Beijing, Guangzhou en Ningbo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding