‘Akkoord banenverlies Renault nabij’

Renault sluit snel een deal met de bonden over banenverlies en andere maatregelen tegen de problemen in Europa.

Dat heeft de Franse industrieminister Arnaud Montebourg zondag gezegd.

Renault maakte in januari bekend de komende drie jaar circa 7.500 banen in Frankrijk te gaan schrappen en werknemers over te plaatsen naar andere locaties om zo kosten te besparen en de concurrentiekracht te versterken. Volgens Montebourg hebben beide partijen concessies gedaan en is een akkoord nu binnen handbereik.

Montebourg zei verder dat de Franse regering geen plannen heeft om een belang te nemen in het verlieslijdende PSA Peugeot Citroën. Volgens de minister moet het autobedrijf een langetermijnalliantie aangaan met een andere autofabrikant om zo zijn toekomst veilig te stellen. PSA Peugeot Citroën, dat in 2012 een recordverlies leed, ging vorig jaar een samenwerkingsverband aan met het Amerikaanse General Motors om samen auto’s te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Akkoord banenverlies Renault nabij’ - Automobielmanagement.nl

‘Akkoord banenverlies Renault nabij’

Renault sluit snel een deal met de bonden over banenverlies en andere maatregelen tegen de problemen in Europa.

Dat heeft de Franse industrieminister Arnaud Montebourg zondag gezegd.

Renault maakte in januari bekend de komende drie jaar circa 7.500 banen in Frankrijk te gaan schrappen en werknemers over te plaatsen naar andere locaties om zo kosten te besparen en de concurrentiekracht te versterken. Volgens Montebourg hebben beide partijen concessies gedaan en is een akkoord nu binnen handbereik.

Montebourg zei verder dat de Franse regering geen plannen heeft om een belang te nemen in het verlieslijdende PSA Peugeot Citroën. Volgens de minister moet het autobedrijf een langetermijnalliantie aangaan met een andere autofabrikant om zo zijn toekomst veilig te stellen. PSA Peugeot Citroën, dat in 2012 een recordverlies leed, ging vorig jaar een samenwerkingsverband aan met het Amerikaanse General Motors om samen auto’s te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding