Dat meldt Het Financieele Dagblad. Vorig jaar herfst is Renault met de vakbonden gaan overleggen over een reorganisatie om het concern weer financieel gezond te krijgen. Renault heeft veel last van de economische crisis en verkoopt minder auto’s, met name in Europa. Het bedrijf moet zich aanpassen aan de nieuwe situatie en denkt dat men daarom tot eind 2016 zo’n 7,5 duizend banen moet laten verdwijnen.  Renault heeft altijd gezegd dat wanneer de werknemers akkoord zouden gaan met de plannen, in ruil daarvoor geen fabrieken worden gesloten en niet aan het sociaal plan wordt getornd.  Wel zullen de overgebleven 45 duizend werknemers langere werktijden moeten accepteren en de salarissen worden in 2013 bevroren.

Waarschijnlijk wordt het akkoord tussen Renault en de bonden op 12 maart getekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding