Porsche zoekt duizend man productie voor Leipzig

In de aanloop naar de marktintroductie van de Macan, heeft Porsche vandaag het startschot gegeven om meer dan duizend productiemedewerkers aan te stellen voor een vaste baan in de fabriek in Leipzig.

Porsche is op zoek naar geschoold personeel met kwalificaties voor onder meer assemblage, carrosseriebouw, spuiterij en kwaliteitscontrole. Ook worden mensen gezocht voor ultrasoon testen. Naast de duizend productiemedewerkers, worden ook nog eens vierhonderd ingenieurs ingehuurd voor de planning van de nieuwe afdelingen. Er zijn er inmiddels er al 220 aangenomen. Oliver Blume, lid van de executive board production en logistics zei vandaag tegen de media in de nieuwe body shop van de fabriek,dat Porsche gekwalificeerde en gemotiveerde mensen zoekt "met benzine in het bloed".

De interesse in een baan bij de sportwagenfabrikant is enorm. Er zijn al 16,5 duizend sollicitaties binnengekomen, nog voor de officiële aankondiging van vandaag. Dat is vooral een resultaat van het gunstige werkklimaat en de emotionele betrokkenheid bij het merk. Bovendien geeft een baan bij Porsche zekerheid. Omdat Leipzig bezig is te groeien, is de betaling goed en krijgen medewerkers bij goede resultaten van het bedrijf ook nog eens een flinke bonus.

Porsche AG investeert ongeveer een half mijard euro in de ombouw van de locatie tot een volwaardige fabriek met een eigen assemblagehal en spuiterij. Het is het grootste bouwproject in de geschiedenis van het merk. De gebouwen zijn klaar en waterdicht en de machines worden momenteel geïnstalleerd. De eerste test met de bouw van een carrosserie is inmiddels gedaan en deze zomer moet de nieuwe spuiterij klaar zijn.

De eerste Macan voor verkoop moet tegen het eind van het jaar van de band rollen.

Momenteel werken in Leipzich 1.150 mensen en met de productie van de Macan wordt het bestand dus meer dan verdubbeld. De functies staan vanaf vandaag online op www.porsche-leipzig.com/personal

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche zoekt duizend man productie voor Leipzig - Automobielmanagement.nl

Porsche zoekt duizend man productie voor Leipzig

In de aanloop naar de marktintroductie van de Macan, heeft Porsche vandaag het startschot gegeven om meer dan duizend productiemedewerkers aan te stellen voor een vaste baan in de fabriek in Leipzig.

Porsche is op zoek naar geschoold personeel met kwalificaties voor onder meer assemblage, carrosseriebouw, spuiterij en kwaliteitscontrole. Ook worden mensen gezocht voor ultrasoon testen. Naast de duizend productiemedewerkers, worden ook nog eens vierhonderd ingenieurs ingehuurd voor de planning van de nieuwe afdelingen. Er zijn er inmiddels er al 220 aangenomen. Oliver Blume, lid van de executive board production en logistics zei vandaag tegen de media in de nieuwe body shop van de fabriek,dat Porsche gekwalificeerde en gemotiveerde mensen zoekt "met benzine in het bloed".

De interesse in een baan bij de sportwagenfabrikant is enorm. Er zijn al 16,5 duizend sollicitaties binnengekomen, nog voor de officiële aankondiging van vandaag. Dat is vooral een resultaat van het gunstige werkklimaat en de emotionele betrokkenheid bij het merk. Bovendien geeft een baan bij Porsche zekerheid. Omdat Leipzig bezig is te groeien, is de betaling goed en krijgen medewerkers bij goede resultaten van het bedrijf ook nog eens een flinke bonus.

Porsche AG investeert ongeveer een half mijard euro in de ombouw van de locatie tot een volwaardige fabriek met een eigen assemblagehal en spuiterij. Het is het grootste bouwproject in de geschiedenis van het merk. De gebouwen zijn klaar en waterdicht en de machines worden momenteel geïnstalleerd. De eerste test met de bouw van een carrosserie is inmiddels gedaan en deze zomer moet de nieuwe spuiterij klaar zijn.

De eerste Macan voor verkoop moet tegen het eind van het jaar van de band rollen.

Momenteel werken in Leipzich 1.150 mensen en met de productie van de Macan wordt het bestand dus meer dan verdubbeld. De functies staan vanaf vandaag online op www.porsche-leipzig.com/personal

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding