De fabriek in Modugno is volledig eigendom van Bridgestone Italia SpA en is één van de in totaal acht Bridgestone bandenfarieken in Europa. De andere Europese fabrieken zijn gevestigd in Spanje, Frankrijk, Polen en Hongarije.

Bridgestone benadrukt dat de sluiting van de Italiaanse fabriek geen invloed heeft op de andere vestigingen van Bridgestone in Italië. Hieronder vallen onder meer het Bridgestone Technical Centre Europe SpA vlakbij Rome en het verkoopkantoor van Bridgestone Italia SpA in Monza.

De sluiting van de personenautobandenfabriek volgt op de structurele ontwikkelingen op de internationale bandenmarkt. Volgens onafhankelijke externe bronnen is de personenautobandenmarkt in Europa met 13 procent gekrompen in vergelijking met 2011, aldus Bridgestone: "Herstel is pas voorzien in 2020."