Texaco-pompstations staan te koop

De Israelische energiemaatschappij Delek heeft haar tankstations in Nederland, België en Frankrijk in de etalage gezet. In ons land gaat het daarbij om 460 Texaco-en nog eens honderd Firezone tankstations, dat is ongeveer veertien procent van alle pomplokaties. In België heeft Texaco nog eens 276 vestigingen.

Delek is sinds 2007 eigenaar van de pompen in de Benelux. Twee jaar geleden kocht het daar ook nog enkele honderden BP-stations in Frankrijk bij. Het concern wil zich nu echter meer richten op de exploitatie van energiebronnen zelf, vooral na de ontdekking van grote gasvelden in Israel. Het pakket benzinestations dat nu in de etalage is gezet, zou rond de achthonderd miljoen euro op kunnen brengen.

Delek heeft zakenbank Merrill Lynch ingeschakeld om de verkoop te regelen. Als mogelijke overnemers circuleren namen als de Russische energiebedrijven Rosneft en Lukoil. Dat heeft te maken met het feit dat in de Benelux al veel Russische aardolie wordt gebruikt waar dergelijke bedrijven dan op kunnen inspelen. Als dergelijke kandidaten de zaken inderdaad overnemen, dan zou de naam Texaco uit het straatbeeld kunnen verdwijnen. Daarnaast zouden echter ook enkele investeringsbedrijven interesse hebben. In sommige media circuleren ook namen van grote vaderlandse en Belgische winkelbedrijven. Dat heeft te maken met het feit dat buitenlandse winkeliers zoals Carrefour in Frankrijk of Tesco en andere in Groot-Brittannië juist een flink deel van hun omzet halen uit de benzineverkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

0687767942

Geplaatst door: hosni op
Texaco-pompstations staan te koop - Automobielmanagement.nl

Texaco-pompstations staan te koop

De Israelische energiemaatschappij Delek heeft haar tankstations in Nederland, België en Frankrijk in de etalage gezet. In ons land gaat het daarbij om 460 Texaco-en nog eens honderd Firezone tankstations, dat is ongeveer veertien procent van alle pomplokaties. In België heeft Texaco nog eens 276 vestigingen.

Delek is sinds 2007 eigenaar van de pompen in de Benelux. Twee jaar geleden kocht het daar ook nog enkele honderden BP-stations in Frankrijk bij. Het concern wil zich nu echter meer richten op de exploitatie van energiebronnen zelf, vooral na de ontdekking van grote gasvelden in Israel. Het pakket benzinestations dat nu in de etalage is gezet, zou rond de achthonderd miljoen euro op kunnen brengen.

Delek heeft zakenbank Merrill Lynch ingeschakeld om de verkoop te regelen. Als mogelijke overnemers circuleren namen als de Russische energiebedrijven Rosneft en Lukoil. Dat heeft te maken met het feit dat in de Benelux al veel Russische aardolie wordt gebruikt waar dergelijke bedrijven dan op kunnen inspelen. Als dergelijke kandidaten de zaken inderdaad overnemen, dan zou de naam Texaco uit het straatbeeld kunnen verdwijnen. Daarnaast zouden echter ook enkele investeringsbedrijven interesse hebben. In sommige media circuleren ook namen van grote vaderlandse en Belgische winkelbedrijven. Dat heeft te maken met het feit dat buitenlandse winkeliers zoals Carrefour in Frankrijk of Tesco en andere in Groot-Brittannië juist een flink deel van hun omzet halen uit de benzineverkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

0687767942

Geplaatst door: hosni op