Akkoord over sociaal plan PSA

Een meerderheid van de vakbonden is akkoord gegaan met het sociale plan voor de sluiting van een Peugeot-fabriek in Aulnay-sous-Bois bij Parijs en de inkrimping van een fabriek van zusterbedrijf Citroen in Rennes.

Moederbedrijf PSA kan daarmee binnenkort beginnen met het laten afvloeien van de betrokken 3.200 werknemers, één van de maatregelen om het bedrijf er financieel weer bovenop te helpen.

‘’De betrokken documenten zijn nu naar de bonden gestuurd die ze in de komende dagen zullen tekenen,” aldus directeur Denis Martin van PSA. De grote vakbond CGT blijft voorshands nog tegen de plannen maar heeft zich inmiddels wel bereid verklaard er welwillend naar te zullen kijken. De CGT wil vooral dat alle werknemers boven de 50 het recht krijgen met vervroegd pensioen te gaan.

De onderhandelingen hebben weken geduurd en zijn ook gepaard gegaan met veel onrust. Bij de fabriek in Aulnay wordt nog steeds gestaakt terwijl eerder deze week ook meer dan 200 PSA-werknemers naar het hoofdkantoor in Parijs zijn getogen om de gesprekken over het sociale plan kracht bij te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Akkoord over sociaal plan PSA - Automobielmanagement.nl

Akkoord over sociaal plan PSA

Een meerderheid van de vakbonden is akkoord gegaan met het sociale plan voor de sluiting van een Peugeot-fabriek in Aulnay-sous-Bois bij Parijs en de inkrimping van een fabriek van zusterbedrijf Citroen in Rennes.

Moederbedrijf PSA kan daarmee binnenkort beginnen met het laten afvloeien van de betrokken 3.200 werknemers, één van de maatregelen om het bedrijf er financieel weer bovenop te helpen.

‘’De betrokken documenten zijn nu naar de bonden gestuurd die ze in de komende dagen zullen tekenen,” aldus directeur Denis Martin van PSA. De grote vakbond CGT blijft voorshands nog tegen de plannen maar heeft zich inmiddels wel bereid verklaard er welwillend naar te zullen kijken. De CGT wil vooral dat alle werknemers boven de 50 het recht krijgen met vervroegd pensioen te gaan.

De onderhandelingen hebben weken geduurd en zijn ook gepaard gegaan met veel onrust. Bij de fabriek in Aulnay wordt nog steeds gestaakt terwijl eerder deze week ook meer dan 200 PSA-werknemers naar het hoofdkantoor in Parijs zijn getogen om de gesprekken over het sociale plan kracht bij te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding