Grote terugroepactie Volkswagen in China

Volkswagen roept in China bijna 400.000 auto’s terug naar de dealer om een defecte versnellingsbak te vervangen. Het gaat om de grootste terugroepactie door het Duitse concern in het Aziatische land tot dusver.

In totaal roepen Volkswagen en zijn Chinese joint venture partners 384.181 auto’s terug. Het gaat hierbij o.a. om de modellen Golf, Bora, Touran, Passat en Scirocco. Ook auto’s van Audi en Skoda moeten terug naar de dealer. De Chinese autoriteiten begonnen in maart vorig jaar een onderzoek naar klachten van klanten van Volkswagen over bijvoorbeeld lawaai, trillingen en het verlies van vermogen. De auto’s zullen vanaf 2 april in de garage worden teruggehaald. Analisten schatten dat de kosten van de terugroepactie kunnen oplopen tot 466 miljoen euro.

Volkswagen en zijn partners verkochten vorig jaar in China in totaal 2,81 miljoen auto’s, waarmee het Duitse bedrijf de op één na grootste buitenlandse autofabrikant in het land is. Alleen General Motors bracht meer vierwielers aan de man, althans als de minibusjes worden meegerekend. Volkswagen wil de komende jaren 7 nieuwe fabrieken gaan bouwen in China om in te haken op de sterk groeiende automarkt aldaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed voor de naam: in Brazilië was het ook al enkele 100.000en VW, ditmaal met de motor. Worden we arrogant of waren we dat al?

gr. en blijven denken mensen !

Geplaatst door: JP op
Grote terugroepactie Volkswagen in China - Automobielmanagement.nl

Grote terugroepactie Volkswagen in China

Volkswagen roept in China bijna 400.000 auto’s terug naar de dealer om een defecte versnellingsbak te vervangen. Het gaat om de grootste terugroepactie door het Duitse concern in het Aziatische land tot dusver.

In totaal roepen Volkswagen en zijn Chinese joint venture partners 384.181 auto’s terug. Het gaat hierbij o.a. om de modellen Golf, Bora, Touran, Passat en Scirocco. Ook auto’s van Audi en Skoda moeten terug naar de dealer. De Chinese autoriteiten begonnen in maart vorig jaar een onderzoek naar klachten van klanten van Volkswagen over bijvoorbeeld lawaai, trillingen en het verlies van vermogen. De auto’s zullen vanaf 2 april in de garage worden teruggehaald. Analisten schatten dat de kosten van de terugroepactie kunnen oplopen tot 466 miljoen euro.

Volkswagen en zijn partners verkochten vorig jaar in China in totaal 2,81 miljoen auto’s, waarmee het Duitse bedrijf de op één na grootste buitenlandse autofabrikant in het land is. Alleen General Motors bracht meer vierwielers aan de man, althans als de minibusjes worden meegerekend. Volkswagen wil de komende jaren 7 nieuwe fabrieken gaan bouwen in China om in te haken op de sterk groeiende automarkt aldaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed voor de naam: in Brazilië was het ook al enkele 100.000en VW, ditmaal met de motor. Worden we arrogant of waren we dat al?

gr. en blijven denken mensen !

Geplaatst door: JP op