In totaal roepen Volkswagen en zijn Chinese joint venture partners 384.181 auto’s terug. Het gaat hierbij o.a. om de modellen Golf, Bora, Touran, Passat en Scirocco. Ook auto’s van Audi en Skoda moeten terug naar de dealer. De Chinese autoriteiten begonnen in maart vorig jaar een onderzoek naar klachten van klanten van Volkswagen over bijvoorbeeld lawaai, trillingen en het verlies van vermogen. De auto’s zullen vanaf 2 april in de garage worden teruggehaald. Analisten schatten dat de kosten van de terugroepactie kunnen oplopen tot 466 miljoen euro.

Volkswagen en zijn partners verkochten vorig jaar in China in totaal 2,81 miljoen auto’s, waarmee het Duitse bedrijf de op één na grootste buitenlandse autofabrikant in het land is. Alleen General Motors bracht meer vierwielers aan de man, althans als de minibusjes worden meegerekend. Volkswagen wil de komende jaren 7 nieuwe fabrieken gaan bouwen in China om in te haken op de sterk groeiende automarkt aldaar.