Volvo Trucks voert Europese productie op

Volvo Trucks gaat de komende maanden de productie in haar fabriek in Gent opvoeren om aan de volgens het bedrijf toenemende vraag naar zware vrachtwagens op sommige Europese markten te kunnen voldoen.

Volvo wil in Gent eerst het aantal werkuren opvoeren en rond augustus met een complete nachtploeg beginnen. Voor die uitbreiding worden zo’n 350 nieuwe werknemers aangetrokken. Uiteindelijk moet de productie daarmee dit jaar tien procent hoger zijn dan de 35.000 vrachtwagens die er in 2012 van de band liepen.

Volgens Volvo Trucks begint het vertrouwen bij de afnemers van vrachtwagens langzamerhand weer wat toe te nemen. Daarnaast is in veel landen sprake van een verouderd vrachtwagenpark omdat vervangingsaankopen zijn uitgesteld. Dat alles leidt tot een hogere vraag dan waaraan Volvo Trucks met de huidige capaciteit kan voldoen. ‘’Het aantal binnenkomende opdrachten ligt duidelijk hoger dan in de afgelopen twee jaar. Vlug en efficiënt  op die vraag inspelen is cruciaal om onze klanten en ons marktaandeel te behouden,” zegt algemeen directeur Kamel Sid.

Volvo Trucks voert Europese productie op - Automobielmanagement.nl

Volvo Trucks voert Europese productie op

Volvo Trucks gaat de komende maanden de productie in haar fabriek in Gent opvoeren om aan de volgens het bedrijf toenemende vraag naar zware vrachtwagens op sommige Europese markten te kunnen voldoen.

Volvo wil in Gent eerst het aantal werkuren opvoeren en rond augustus met een complete nachtploeg beginnen. Voor die uitbreiding worden zo’n 350 nieuwe werknemers aangetrokken. Uiteindelijk moet de productie daarmee dit jaar tien procent hoger zijn dan de 35.000 vrachtwagens die er in 2012 van de band liepen.

Volgens Volvo Trucks begint het vertrouwen bij de afnemers van vrachtwagens langzamerhand weer wat toe te nemen. Daarnaast is in veel landen sprake van een verouderd vrachtwagenpark omdat vervangingsaankopen zijn uitgesteld. Dat alles leidt tot een hogere vraag dan waaraan Volvo Trucks met de huidige capaciteit kan voldoen. ‘’Het aantal binnenkomende opdrachten ligt duidelijk hoger dan in de afgelopen twee jaar. Vlug en efficiënt  op die vraag inspelen is cruciaal om onze klanten en ons marktaandeel te behouden,” zegt algemeen directeur Kamel Sid.