Sluiting Genk kost Ford 750 miljoen dollar

De afvloeiingsregeling en andere sociale maatregelen voor de arbeiders van de autofabriek in Genk zal Ford 750 miljoen dollar gaan kosten.

Dat zegt Ford in een mededeling aan de beurs. Over het sociaal plan voor de 4.000 mensen die nu nog bij Ford in Genk werken is eind vorige week na lange onderhandelingen overeenstemming bereikt. Over een regeling voor de 300 man kantoorpersoneel wordt echter nog verder onderhandeld en de kosten daarvan zijn dan ook nog niet in de berekening meegenomen.

Ford kondigde in oktober een reorganisatie van haar Europese activiteiten aan, aldus de mededeling of zogenaamde SEC-filing. In dat plan was ook de sluiting van Ford Genk aan het eind van 2014 opgenomen. ‘’We hebben recent de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van het personeel op uurloon afgerond en het voorstel is door een meerderheid aangenomen. We schatten dat de kosten van het scheiden met deze werknemers rond de 750 miljoen dollar zullen bedrijven.” Ford heeft daarbij verder meegedeeld dat de fabriek in Genk na de recente arbeidsonderbrekingen nu weer normaal draait.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sluiting Genk kost Ford 750 miljoen dollar - Automobielmanagement.nl

Sluiting Genk kost Ford 750 miljoen dollar

De afvloeiingsregeling en andere sociale maatregelen voor de arbeiders van de autofabriek in Genk zal Ford 750 miljoen dollar gaan kosten.

Dat zegt Ford in een mededeling aan de beurs. Over het sociaal plan voor de 4.000 mensen die nu nog bij Ford in Genk werken is eind vorige week na lange onderhandelingen overeenstemming bereikt. Over een regeling voor de 300 man kantoorpersoneel wordt echter nog verder onderhandeld en de kosten daarvan zijn dan ook nog niet in de berekening meegenomen.

Ford kondigde in oktober een reorganisatie van haar Europese activiteiten aan, aldus de mededeling of zogenaamde SEC-filing. In dat plan was ook de sluiting van Ford Genk aan het eind van 2014 opgenomen. ‘’We hebben recent de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van het personeel op uurloon afgerond en het voorstel is door een meerderheid aangenomen. We schatten dat de kosten van het scheiden met deze werknemers rond de 750 miljoen dollar zullen bedrijven.” Ford heeft daarbij verder meegedeeld dat de fabriek in Genk na de recente arbeidsonderbrekingen nu weer normaal draait.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding