"Het spijt ons heel erg dat de medewerkers in Bochum zo’n attractief aanbod hebben afgewezen", aldus directeur Manfred Gellrich van de fabriek. "Er is een enorme kans voorbij gegaan." Als het personeel de deal wel geaccepteerd zou hebben, zou de fabriek in Bochum zijn veranderd in een fabriek voor componenten en in een uitbreiding van het opslagcentrum. Dit zou voor de lange termijn twaalfhonderd Opel-banen hebben gered. Het management had aangeboden de fabriek nog twee jaar langer open te houden tot eind 2016 om dan de twaalfhonderd van de drieduizend werknemers elders onder te brengen in andere locaties voor componenten en opslagcentra. In ruil ervoor zouden de werknemers akkoord moeten gaan met uitstel van loonsverhoging. Maar, driekwart van de medewerkers die hebben gestemd in de fabriek, heeft het plan afgewezen, aldus vakbond IG-Metall.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding