Tesla haalt eerste winst binnen

Sinds drie jaar heeft Tesla voor het eerst winst geboekt. Het bedrijf behaalde goede verkoopcijfers met zijn volledig elektrische Model S sedan. Tesla maakte geen exact winstcijfer bekend. aldus het ANP.

In het laatste kwartaal van 2012 leed het bedrijf nog een verlies van 75 miljoen dollar. Het bedrijf heeft sinds de productie begon in juni vorig jaar, al meer dan 4750 Model S Sedans verkocht, terwijl het zelf had gerekend op een aantal van 4500 stuks in het vorige kwartaal.

Hoewel de ‘Model S’ veel prijzen kreeg, ontving het onlangs vernietigende kritiek in de New York Times. De auto zou bij koude weersomstandigheden een veel beperkter bereik hebben dan de maker belooft. Tesla beticht de schrijver van onjuist gebruik en manipulatie van de cijfers en heeft tegen de journalist een proces aangespannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt eerste winst binnen - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt eerste winst binnen

Sinds drie jaar heeft Tesla voor het eerst winst geboekt. Het bedrijf behaalde goede verkoopcijfers met zijn volledig elektrische Model S sedan. Tesla maakte geen exact winstcijfer bekend. aldus het ANP.

In het laatste kwartaal van 2012 leed het bedrijf nog een verlies van 75 miljoen dollar. Het bedrijf heeft sinds de productie begon in juni vorig jaar, al meer dan 4750 Model S Sedans verkocht, terwijl het zelf had gerekend op een aantal van 4500 stuks in het vorige kwartaal.

Hoewel de ‘Model S’ veel prijzen kreeg, ontving het onlangs vernietigende kritiek in de New York Times. De auto zou bij koude weersomstandigheden een veel beperkter bereik hebben dan de maker belooft. Tesla beticht de schrijver van onjuist gebruik en manipulatie van de cijfers en heeft tegen de journalist een proces aangespannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding