Derde uitstel hoorzitting schadeclaim Spyker en GM

De hoorzitting over de claim van drie miljard dollar van Spyker tegen General Motors is opnieuw uitgesteld – nu naar 10 juni.

Oorspronkelijk zou de zaak morgen (dinsdag 9 april) dienen voor de rechtbank van Michigan. Volgens een verklaring van Spyker heeft de rechtbank zonder opgaaf van redenen besloten de zitting vooruit te schuiven. Daarmee is in het geschil voor de derde keer een datum bepaald. Half februari werd de zitting ook al eens uitgesteld, van 19 februari naar 28 februari.   

Spyker diende in augustus 2012, mede namens zijn voormalige dochterbedrijf Saab Automobile, een schadeclaim in van drie miljard dollar tegen GM in. Spyker en Saab claimen dat het Amerikaanse autoconcern een doorstart van Saab Automobile heeft geblokkeerd, waardoor de Zweedse autofabrikant in december 2011 een faillissement moest aanvragen. Men wil van GM een vergoeding van drie miljard dollar.

Derde uitstel hoorzitting schadeclaim Spyker en GM - Automobielmanagement.nl

Derde uitstel hoorzitting schadeclaim Spyker en GM

De hoorzitting over de claim van drie miljard dollar van Spyker tegen General Motors is opnieuw uitgesteld – nu naar 10 juni.

Oorspronkelijk zou de zaak morgen (dinsdag 9 april) dienen voor de rechtbank van Michigan. Volgens een verklaring van Spyker heeft de rechtbank zonder opgaaf van redenen besloten de zitting vooruit te schuiven. Daarmee is in het geschil voor de derde keer een datum bepaald. Half februari werd de zitting ook al eens uitgesteld, van 19 februari naar 28 februari.   

Spyker diende in augustus 2012, mede namens zijn voormalige dochterbedrijf Saab Automobile, een schadeclaim in van drie miljard dollar tegen GM in. Spyker en Saab claimen dat het Amerikaanse autoconcern een doorstart van Saab Automobile heeft geblokkeerd, waardoor de Zweedse autofabrikant in december 2011 een faillissement moest aanvragen. Men wil van GM een vergoeding van drie miljard dollar.