De groei bij Volkswagen Groep zwakt nu duidelijk af

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal 2,27 miljoen auto´s afgeleverd, 5,1 procent meer dan een jaar geleden. Maar in de maand maart zwakte de groei ten opzichte van maart 2012 af tot niet meer dan 0,2 procent.

"Maart toont daarmee duidelijk aan dat de markten wereldwijd nog moeilijker aan het worden zijn", aldus Christian Klingler, in de bestuursraad verantwoordelijk voor de verkopen. Klingler is desalniettemin tevreden over ´de stabiele ontwikkelingen´ en wijst er op dat zijn onderneming het wat beter heeft gedaan dan de automarkt als geheel. Aan de positieve kant noemt de VW Groep vooral Noord-Amerika en China terwijl aan de andere kant vooral West-Europa ´blijft kampen met onzekerheid die in sommige gevallen groot is.´
Wat cijfers betreft kwam Europa dan ook uit op een nieuwe min van bijna zes procent. Duitsland deed het zelfs nog slechter met een daling van ruim zeven procent. Rusland liet echter een bescheiden groei van twee procent zien. In Noord-Amerika werd een flinke groei met bijna vijftien procent neergezet, maar aan de andere kant valt Zuid-Amerika nu ook in de categorie slechter draaiende markten met een daling van 4,5 procent. China blijft ook voor de VW Groep het paradepaardje met in het eerste kwartaal ruim 21 procent hogere verkopen waarmee de groei in heel Azië uit komt op 18,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

De groei bij Volkswagen Groep zwakt nu duidelijk af - Automobielmanagement.nl

De groei bij Volkswagen Groep zwakt nu duidelijk af

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal 2,27 miljoen auto´s afgeleverd, 5,1 procent meer dan een jaar geleden. Maar in de maand maart zwakte de groei ten opzichte van maart 2012 af tot niet meer dan 0,2 procent.

"Maart toont daarmee duidelijk aan dat de markten wereldwijd nog moeilijker aan het worden zijn", aldus Christian Klingler, in de bestuursraad verantwoordelijk voor de verkopen. Klingler is desalniettemin tevreden over ´de stabiele ontwikkelingen´ en wijst er op dat zijn onderneming het wat beter heeft gedaan dan de automarkt als geheel. Aan de positieve kant noemt de VW Groep vooral Noord-Amerika en China terwijl aan de andere kant vooral West-Europa ´blijft kampen met onzekerheid die in sommige gevallen groot is.´
Wat cijfers betreft kwam Europa dan ook uit op een nieuwe min van bijna zes procent. Duitsland deed het zelfs nog slechter met een daling van ruim zeven procent. Rusland liet echter een bescheiden groei van twee procent zien. In Noord-Amerika werd een flinke groei met bijna vijftien procent neergezet, maar aan de andere kant valt Zuid-Amerika nu ook in de categorie slechter draaiende markten met een daling van 4,5 procent. China blijft ook voor de VW Groep het paradepaardje met in het eerste kwartaal ruim 21 procent hogere verkopen waarmee de groei in heel Azië uit komt op 18,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding