Dat werd gisteren (dinsdag) gemeld. Daimler bezit 7,5 procent ofwel 61,1 miljoen aandelen EADS. Die zijn nu circa 2,27 miljard euro waard. De exacte prijs van de verkoop wordt woensdag bepaald. De transactie wordt begeleid door de banken Goldman Sachs en Morgan Stanley. EADS heeft toegezegd voor 600 miljoen euro aandelen over te nemen van Daimler. Vorige week verkocht het Franse mediaconcern Lagardère ook al zijn gehele belang van 7,35 procent in EADS voor bijna 2,3 miljard euro.

Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, had eerder al aangekondigd zich op zijn kernactiviteiten te willen concentreren. ,,We gaan de opbrengst van de verkoop investeren in de wereldwijde groei van onze activiteiten en in de versterking van onze technologische toppositie”, aldus Daimler-bestuurder Bodo Uebber.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding