Het gaat om een nieuwe functie bij het exportafzetkanaal voor occasions. Bosma was eerder ruim vijftien jaar actief als zelfstandig ondernemer in de autobranche. Vandaaruit deed hij veel kennis en ervaring op met de handel en (export)dienstverlening in occasions – specifiek: de automarkt. Daarnaast was hij tot voor kort actief voor de Belangenvereniging Internationale Automobielhandel Nederland, waarvan hij voorzitter en medeoprichter was.

Bosma wordt binnen Automarkt Nederland verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept van het Automarkt Bemiddelingsbureau. Hiermee wil Automarkt Nederland exclusief voor de deelnemers aan de automarkt betere inkoopmogelijkheden bieden door de inkoopkracht te bundelen. Ook moet het bureau drempels op het gebied van auto-inkoop voor automarktdeelnemers wegnemen.

Automarkt Nederland wordt geëxploiteerd door Automotive Trade Support (ATS) en vindt plaats in Beverwijk. Wekelijks bieden circa vierhonderd erkende autobedrijven hier maximaal vijftienhonderd voertuigen te koop aan.