VW-topman is vol goede moed over resultaten

Topman Martin Winterkorn heeft vandaag de algemene aandeelhoudersvergadering van Volkswagen AG toegesproken. Hij is ‘vol goede moed’ over de resultaten, tenminste over de afzet en de omzet.

"Ondanks alle onvoorspelbare conjuncturele omstandigheden zijn wij vol goede moed over de mogelijkheden meer auto’s te kunnen verkopen als vorig jaar, de omzet opnieuw te laten stijgen en het zelfde operationele resultaat als vorig jaar te kunnen behalen." De resultaten van het eerste kwartaal bevestigen zijn woorden tot dusver ook. Met zo’n 2,3 miljoen verkochte auto’s kon de afzet met bijna vijf procent groeien en de omzet bleef nagenoeg constant met 46,6 miljard euro. Het operationele resultaat kwam uit op 2,3 miljard euro, dat is maar liefst 26 procent minder dan in Q1 van 2012. Maar dat was voorzien, aldus Winterkorn. De situatie in Europa is slecht, vorig jaar was het slechtste jaar sinds twintig jaar qua autoverkopen. Volkswagen verwacht dat het dit jaar nog aanzienlijk slechter zal uitpakken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW-topman is vol goede moed over resultaten - Automobielmanagement.nl

VW-topman is vol goede moed over resultaten

Topman Martin Winterkorn heeft vandaag de algemene aandeelhoudersvergadering van Volkswagen AG toegesproken. Hij is ‘vol goede moed’ over de resultaten, tenminste over de afzet en de omzet.

"Ondanks alle onvoorspelbare conjuncturele omstandigheden zijn wij vol goede moed over de mogelijkheden meer auto’s te kunnen verkopen als vorig jaar, de omzet opnieuw te laten stijgen en het zelfde operationele resultaat als vorig jaar te kunnen behalen." De resultaten van het eerste kwartaal bevestigen zijn woorden tot dusver ook. Met zo’n 2,3 miljoen verkochte auto’s kon de afzet met bijna vijf procent groeien en de omzet bleef nagenoeg constant met 46,6 miljard euro. Het operationele resultaat kwam uit op 2,3 miljard euro, dat is maar liefst 26 procent minder dan in Q1 van 2012. Maar dat was voorzien, aldus Winterkorn. De situatie in Europa is slecht, vorig jaar was het slechtste jaar sinds twintig jaar qua autoverkopen. Volkswagen verwacht dat het dit jaar nog aanzienlijk slechter zal uitpakken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding