Nissan creëert duizend banen in Frankrijk

Nissan heeft de komende tijd een kleine duizend man méér nodig om in de fabriek van partner Renault in Flins bij Parijs de nieuwe generatie van de Micra te kunnen bouwen.

Dat heeft topman Carlos Ghosn van de Renault-Nissan Alliantie laten weten. "We zullen mensen moeten aantrekken omdat de fabriek in Flins momenteel iets meer dan 120 duizend auto’s per jaar bouwt en we er vanaf 2016 tachtigduizend nieuwe Micra’s aan willen toevoegen. Dat gaat gewoon niet met het huidige personeelsbestand. Dat is goed nieuws voor de fabriek, goed nieuws voor Renault en goed nieuws voor Frankrijk.” Renault heeft besloten de nieuwe Micra in Frankrijk te bouwen nadat het met de bonden een akkoord heeft kunnen sluiten over aangepaste arbeidsvoorwaarden. ‘’Dat akkoord begint nu duidelijk zijn vruchten af te werpen”, denkt Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan creëert duizend banen in Frankrijk - Automobielmanagement.nl

Nissan creëert duizend banen in Frankrijk

Nissan heeft de komende tijd een kleine duizend man méér nodig om in de fabriek van partner Renault in Flins bij Parijs de nieuwe generatie van de Micra te kunnen bouwen.

Dat heeft topman Carlos Ghosn van de Renault-Nissan Alliantie laten weten. "We zullen mensen moeten aantrekken omdat de fabriek in Flins momenteel iets meer dan 120 duizend auto’s per jaar bouwt en we er vanaf 2016 tachtigduizend nieuwe Micra’s aan willen toevoegen. Dat gaat gewoon niet met het huidige personeelsbestand. Dat is goed nieuws voor de fabriek, goed nieuws voor Renault en goed nieuws voor Frankrijk.” Renault heeft besloten de nieuwe Micra in Frankrijk te bouwen nadat het met de bonden een akkoord heeft kunnen sluiten over aangepaste arbeidsvoorwaarden. ‘’Dat akkoord begint nu duidelijk zijn vruchten af te werpen”, denkt Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding