Moeizame start voor Fiat en Chrysler

Fiat is 2013 slechter begonnen dan het voorgaande jaar. De aanhoudende problemen op de Europese automarkt en de introductie van nieuwe modellen van dochteronderneming Chrysler drukten de winst, zo maakte de Italiaanse autofabrikant bekend.

Fiat zag de omzet vorig kwartaal met ruim 2 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder, tot 19,8 miljard euro. De nettowinst verschrompelde tot 31 miljoen euro. In de eerste 3 maanden van 2012 hield het bedrijf onder de streep nog 262 miljoen euro over. Het verlies in Europa was dankzij kostenbesparingen wel kleiner dan een jaar eerder. Fiat hield vast aan de prognose dat de omzet dit jaar groeit tot tussen 88 en 92 miljard euro, tegen 84 miljard euro in 2012. De nettowinst komt volgens het bedrijf uit op 1,2 tot 1,5 miljard euro. Vorig jaar werd een winst van 1,4 miljard euro geboekt.

De dure marktintroductie van nieuwe modellen heeft ervoor gezorgd dat de winst bij de Amerikaanse Fiat-dochter Chrysler tijdens het eerste kwartaal van dit jaar teruggevallen is tot een derde van het niveau tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep kwam de winst uit op 166 miljoen dollar (127 miljoen euro). "We blijven op koers om onze doelstellingen te behalen", zo verzekerde topman Sergio Marchionne. Chrysler zag de omzet tijdens de eerste 3 maanden met 6 procent afnemen tot 15,4 miljard dollar. Dankzij dochter Chrysler wist de Fiat Groep dus winst te maken, die onder de streep uitkwam op 31 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Moeizame start voor Fiat en Chrysler - Automobielmanagement.nl

Moeizame start voor Fiat en Chrysler

Fiat is 2013 slechter begonnen dan het voorgaande jaar. De aanhoudende problemen op de Europese automarkt en de introductie van nieuwe modellen van dochteronderneming Chrysler drukten de winst, zo maakte de Italiaanse autofabrikant bekend.

Fiat zag de omzet vorig kwartaal met ruim 2 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder, tot 19,8 miljard euro. De nettowinst verschrompelde tot 31 miljoen euro. In de eerste 3 maanden van 2012 hield het bedrijf onder de streep nog 262 miljoen euro over. Het verlies in Europa was dankzij kostenbesparingen wel kleiner dan een jaar eerder. Fiat hield vast aan de prognose dat de omzet dit jaar groeit tot tussen 88 en 92 miljard euro, tegen 84 miljard euro in 2012. De nettowinst komt volgens het bedrijf uit op 1,2 tot 1,5 miljard euro. Vorig jaar werd een winst van 1,4 miljard euro geboekt.

De dure marktintroductie van nieuwe modellen heeft ervoor gezorgd dat de winst bij de Amerikaanse Fiat-dochter Chrysler tijdens het eerste kwartaal van dit jaar teruggevallen is tot een derde van het niveau tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep kwam de winst uit op 166 miljoen dollar (127 miljoen euro). "We blijven op koers om onze doelstellingen te behalen", zo verzekerde topman Sergio Marchionne. Chrysler zag de omzet tijdens de eerste 3 maanden met 6 procent afnemen tot 15,4 miljard dollar. Dankzij dochter Chrysler wist de Fiat Groep dus winst te maken, die onder de streep uitkwam op 31 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding