Roland Berger stuurt aan op overname

Het Duitse bedrijfsadviesbureau Roland Berger dat ook veel onderzoek doet naar automotive gerelateerde kwesties, beraadt zich op zijn toekomst en stuurt mogelijk aan op een overname door een branchegenoot.

Dat bleek zondag 5 mei na een vergadering van de circa 250 partners in de firma met het bestuur, zo meldt het ANP. De afgelopen weken werd gespeculeerd op een mogelijke overname door Deloitte. In 2010 maakte het Amerikaanse accountants- en adviesbureau ook al avances richting zijn Duitse branchegenoot.

De partners kozen toen echter voor een zelfstandig voortbestaan, mede onder druk van oprichter Roland Berger die vervolgens zelf vele miljoenen in het bedrijf investeerde. Nu zou Berger welwillender staan tegenover een buitenlandse overname. Over de vermeende belangstelling van Deloitte wilde een woordvoerder van het bedrijf zich zondag niet uitlaten. Verder werd bekendgemaakt dat topman Martin Wittig om gezondheidsredenen terugtreedt als bestuurder bij Roland Berger. Hij zei dringend een pauze nodig te hebben om een medische behandeling te ondergaan die niet langer kan worden uitgesteld. Wittig wordt opgevolgd door Burkhard Schwenker. Die stond tussen 2003 en 2010 ook al aan de top van de in München gevestigde onderneming en werd daarna voorzitter van de raad van commissarissen. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Roland Berger stuurt aan op overname - Automobielmanagement.nl

Roland Berger stuurt aan op overname

Het Duitse bedrijfsadviesbureau Roland Berger dat ook veel onderzoek doet naar automotive gerelateerde kwesties, beraadt zich op zijn toekomst en stuurt mogelijk aan op een overname door een branchegenoot.

Dat bleek zondag 5 mei na een vergadering van de circa 250 partners in de firma met het bestuur, zo meldt het ANP. De afgelopen weken werd gespeculeerd op een mogelijke overname door Deloitte. In 2010 maakte het Amerikaanse accountants- en adviesbureau ook al avances richting zijn Duitse branchegenoot.

De partners kozen toen echter voor een zelfstandig voortbestaan, mede onder druk van oprichter Roland Berger die vervolgens zelf vele miljoenen in het bedrijf investeerde. Nu zou Berger welwillender staan tegenover een buitenlandse overname. Over de vermeende belangstelling van Deloitte wilde een woordvoerder van het bedrijf zich zondag niet uitlaten. Verder werd bekendgemaakt dat topman Martin Wittig om gezondheidsredenen terugtreedt als bestuurder bij Roland Berger. Hij zei dringend een pauze nodig te hebben om een medische behandeling te ondergaan die niet langer kan worden uitgesteld. Wittig wordt opgevolgd door Burkhard Schwenker. Die stond tussen 2003 en 2010 ook al aan de top van de in München gevestigde onderneming en werd daarna voorzitter van de raad van commissarissen. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding