In boekjaar 2012 verkocht Nissan wereldwijd ruim 4,91 miljoen auto’s, een toename van 1,4 procent. Nissan introduceerde tien nieuwe modellen, waaronder de Altima in de VS, de Sylphy in China en de Note in Japan. Ceo Carlos Ghosn: "We eindigden het boekjaar 2012 met een sluitende balans, met recordverkopen en met een toegenomen aanwezigheid in belangrijke groeimarkten. Maar we troffen ook maatregelen waarmee we tegenwind kunnen weerstaan en opnieuw kunnen groeien. Nu we het derde jaar van het middellangetermijnplan Nissan Power 88 ingaan, ben ik ervan overtuigd dat we de juiste strategie hanteren om de zakelijke doelstellingen te realiseren."

De Amerikaanse verkoop steeg met 5,4 procent naar een totaal van 1,14 miljoen stuks. In China, waar de verkoop onder druk stond door een conflict met Japan, daalde de verkoop met 5,3 procent naar 1,18 miljoen voertuigen. In Europa en Rusland verkocht Nissan 660 duizend auto’s, een daling van 7,5 procent – waaronder een daling van zo’n twintig procent in Nederland. In Japan daalde de verkoop met 1,3 procent tot 647 duizend stuks.

Nissan realiseerde sterke verkoopresultaten in landen als Thailand, Brazilië en het Midden-Oosten en verkocht 959 duizend auto’s – een groei van 16,3 procent ten opzichte van boekjaar 2011.   

Nissan versterkte ook zijn positie als marktleider op het gebied van emissievrije mobiliteit. Wereldwijd zijn sinds de start van de productie van het model meer dan 62 duizend exemplaren van de Nissan Leaf verkocht. Onlangs startte Nissan ook met de Europese en de Amerikaanse productie van de Leaf om aan de verwachte groei van de wereldwijde vraag te kunnen voldoen.

De wereldwijde verkoopverwachting voor het boekjaar 2013 bedraagt 5,3 miljoen voertuigen – een toename van 7,8 procent. Nissan is van plan om in het fiscale jaar 2013 diverse nieuwe voertuigen op de markt te brengen, waaronder het eerste nieuwe model met de merknaam Datsun.