Dat meldt Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De racebaan met het bijbehorende vrijetijdspark met hotels en restaurants staat vanaf vandaag 15 mei 2013 te koop. Met advertenties in Handelsblatt en Financial Times zoeken de curatoren in Europa en elders op de wereld naar investeerders die in een aankoop geïnteresseerd zijn. Nürburgring behoort bijna volledig toe aan aan de deelstaat Rheinland-Pfalz. De minister-president van de deelstaat, Kurt Beck, moest in juni vorig jaar de betalingsproblemen van de ring bekendmaken nadat hulp door de Europese Commissie was afgewezen.

Het verkoopproces zal zodanig worden vormgegeven dat de autosportbaan ook na de verkoop aan een private bieder publiek toegankelijk blijft, zeggen de curatoren Schmidt en Lieser. Er zouden al geïnteresseerden zijn. De Nürburgring zal niet worden verkocht voor een schamel bedrag van paar miljoen euro, aldus curator Schmidt. De omzet is voor het lopende jaar berekend op 55 miljoen. Bij de onderneming werken driehonderd medewerkers.