Nu ook hulp voor Fisker uit Hong Kong

Henrik Fisker is in contact met een groep investeerders uit Hong Kong, die mogelijk de schulden wil overnemen van de producent van de elektrische sportauto Karma.

De groep wordt geleid door Richard Li, die al een aandeel in Fisker Automotive bezit. De groep probeert eveneens een lening van het Amerikaanse ministerie van energie aan Fisker (171 miljoen dollar) over te nemen, zonder dat Fisker Automotive failliet gaat. Volgens ingewijden zou het overnamebedrag tussen de 25 miljoen en dertig miljoen dollar bedragen.

In 2009 beloofde het ministerie aan Henrik Fisker een lening van in totaal 529 miljoen dollar. Hij ontving 192 miljoen, waarna het ministerie medio 2011 de betalingen stopte, omdat het bedrijf zijn doelstellingen niet haalde. Vorige maand legde het ministerie beslag op 21 miljoen dollar van Fisker Automotive, als gedeeltelijke terugbetaling van de lening. Het departement heeft het eerste recht op de activa van Fisker, met inbegrip van het intellectuele eigendom en de inventaris. De schuld bedraagt derhalve 171 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nu ook hulp voor Fisker uit Hong Kong - Automobielmanagement.nl

Nu ook hulp voor Fisker uit Hong Kong

Henrik Fisker is in contact met een groep investeerders uit Hong Kong, die mogelijk de schulden wil overnemen van de producent van de elektrische sportauto Karma.

De groep wordt geleid door Richard Li, die al een aandeel in Fisker Automotive bezit. De groep probeert eveneens een lening van het Amerikaanse ministerie van energie aan Fisker (171 miljoen dollar) over te nemen, zonder dat Fisker Automotive failliet gaat. Volgens ingewijden zou het overnamebedrag tussen de 25 miljoen en dertig miljoen dollar bedragen.

In 2009 beloofde het ministerie aan Henrik Fisker een lening van in totaal 529 miljoen dollar. Hij ontving 192 miljoen, waarna het ministerie medio 2011 de betalingen stopte, omdat het bedrijf zijn doelstellingen niet haalde. Vorige maand legde het ministerie beslag op 21 miljoen dollar van Fisker Automotive, als gedeeltelijke terugbetaling van de lening. Het departement heeft het eerste recht op de activa van Fisker, met inbegrip van het intellectuele eigendom en de inventaris. De schuld bedraagt derhalve 171 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding