Goodyear heeft laten weten dat de gesprekken met drie potentiële kandidaten en twee investeringsbedrijven niets hebben opgeleverd.

Dat betekent dat het doek valt voor de 1.173 werknemers die nog aan de slag zijn in de fabriek. De ‘doodstrijd’ van de vestiging heeft daarmee in feite zeven jaar geduurd. Begin 2007 wilde Goodyear al enkele honderden banen schrappen maar dat stuitte toen op verzet van de rechtbank. Sindsdien zijn reeksen soortgelijke plannen naar buiten gebracht, waarbij de bonden steevast naar de rechter stapten. De socialistische regering van Frankrijk heeft er nu bij de bandenonderneming op aangedrongen al het mogelijke te doen om de gevolgen voor de betrokken werknemers te verzachten.

Titan-directeur Maurice M. Taylor Jr. zorgde begin dit jaar voor woede in Frankrijk, toen hij in een brief aan staatssecretaris Montebourg de nationale arbeidsmoraal hekelde. "Franse werknemers strijken een fors salaris op maar werken niet meer dan drie uur per dag", was een van zijn uitspraken.