Samenwerking Renault en Mitsubishi in de maak

Renault en Mitsubishi onderzoeken of ze op bepaalde terreinen nauw kunnen samenwerken.

Daarbij zou het kunnen gaan om het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe modellen of motoren. Renault werkt op die manier ook al samen met Daimler en denkt met Mitsubishi na over een soortgelijk ‘format’. Dat meldt de Franse krant Le Figaro.

Volgens het dagblad liggen bij de gesprekken zeker dertig verschillende projecten op tafel. Mitsubishi had eerder een soort alliantie met Renault’s grote concurrent PSA Peugeot-Citroën, maar die werd na verloop van tijd ontbonden. Op dit moment heeft het Japanse merk, dat vorig jaar wereldwijd  987 duizend auto’s verkocht, geen vaste partner. In de internationale autowereld van vandaag is een merk dan kwetsbaar. Onder meer bij de bouw van de in Japan populaire mini-auto’s werkt  Mitsubishi incidenteel wel samen met Nissan, al jaren vaste partner van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Samenwerking Renault en Mitsubishi in de maak - Automobielmanagement.nl

Samenwerking Renault en Mitsubishi in de maak

Renault en Mitsubishi onderzoeken of ze op bepaalde terreinen nauw kunnen samenwerken.

Daarbij zou het kunnen gaan om het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe modellen of motoren. Renault werkt op die manier ook al samen met Daimler en denkt met Mitsubishi na over een soortgelijk ‘format’. Dat meldt de Franse krant Le Figaro.

Volgens het dagblad liggen bij de gesprekken zeker dertig verschillende projecten op tafel. Mitsubishi had eerder een soort alliantie met Renault’s grote concurrent PSA Peugeot-Citroën, maar die werd na verloop van tijd ontbonden. Op dit moment heeft het Japanse merk, dat vorig jaar wereldwijd  987 duizend auto’s verkocht, geen vaste partner. In de internationale autowereld van vandaag is een merk dan kwetsbaar. Onder meer bij de bouw van de in Japan populaire mini-auto’s werkt  Mitsubishi incidenteel wel samen met Nissan, al jaren vaste partner van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding