Franse markt zakt weer tien procent in

De Franse autoverkopen zijn in mei weer 10,3 procent ingezakt. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de daling in Frankrijk nu uit op bijna twaalf procent, meldt het Comité des constructeurs français d’automobiles (CCFA).

De Franse thuismerken deden het dit keer echter niet allemaal zo slecht. Weliswaar moest Renault weer een klap met twintig procent incasseren en ging Citroën 14,5 procent achteruit maar Peugeot kon de daling de afgelopen maand beperkt houden tot net geen drie procent. De buitenlandse merken deden het opnieuw beter dan het gemiddelde met een min van 8,4 procent over de maand mei en van bijna elf procent over de eerste vijf maanden. Vooral General Motors krijgt daarbij klappen met een daling van ruim 25 procent op maandbasis, terwijl aan de andere kant Fiat met een verrassende plus van ruim vier procent uit de bus komt.
Ook de verkopen van lichte bedrijfsvoertuigen, vaak gezien als goede indicator voor het economische klimaat, zakten verder in. In mei kwam de daling in dit segment in Frankrijk uit op ruim elf procent en over de eerste vijf maanden op 9,3 procent. (RP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse markt zakt weer tien procent in - Automobielmanagement.nl

Franse markt zakt weer tien procent in

De Franse autoverkopen zijn in mei weer 10,3 procent ingezakt. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de daling in Frankrijk nu uit op bijna twaalf procent, meldt het Comité des constructeurs français d’automobiles (CCFA).

De Franse thuismerken deden het dit keer echter niet allemaal zo slecht. Weliswaar moest Renault weer een klap met twintig procent incasseren en ging Citroën 14,5 procent achteruit maar Peugeot kon de daling de afgelopen maand beperkt houden tot net geen drie procent. De buitenlandse merken deden het opnieuw beter dan het gemiddelde met een min van 8,4 procent over de maand mei en van bijna elf procent over de eerste vijf maanden. Vooral General Motors krijgt daarbij klappen met een daling van ruim 25 procent op maandbasis, terwijl aan de andere kant Fiat met een verrassende plus van ruim vier procent uit de bus komt.
Ook de verkopen van lichte bedrijfsvoertuigen, vaak gezien als goede indicator voor het economische klimaat, zakten verder in. In mei kwam de daling in dit segment in Frankrijk uit op ruim elf procent en over de eerste vijf maanden op 9,3 procent. (RP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding