Volgens gegevens van het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) zijn in mei 261.316 nieuwe auto’s geregistreerd. Vergeleken met ons land een heleboel, maar vergeleken met mei 2012 in Duitsland 9,9 procent minder.

Brancheorganisatie VDA legt een verband tussen de afnemende binnenlandse vraag en de moeizame conjunctuur in West-Europa en consumenten die onzeker zijn vanwege  de schuldencrisis. Ter relativering zegt de VDA dat de maand mei in 2013 één werkdag minder kende dan mei 2012. Overigens waren er vorige maand niet alleen verliezers bij de merken. Jaguar verdubbelde zijn verkoop ruim vergeleken met mei 2012. Ook Mazda, Land Rover, Seat en Dacia groeiden met enkele of meerdere tientallen procenten.  

Bij de Duitse merken kreeg alleen Porsche het voor elkaar om te plussen (6,1 procent). De rest van Duitse origine – Opel (-16,3 procent) en smart (-13,5 procent) voorop – noteerde een min. Overall gezien waren vorige maand Alfa Romeo (-63,2 %), Lancia (-53,2 %) en Lexus (-48,7 %) de hekkensluiters  bij de registraties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding