In het eerste verkoopkwartaal van 2013 zat de zuinige 3-cilinder in 42 procent van de bestelde B-Max-modellen, dertig procent van alle Focus-modellen en 24 procent van de Fiesta’s. Om te voldoen aan de hoge vraag moeten over twee maanden dagelijks meer dan duizend exemplaren worden gemaakt van de 3-cilinder krachtbron. Wat meespeelt bij het besluit is dat de zuinige 1 liter Ecoboost vanaf eind dit jaar ook wordt aangeboden in de Fiesta in de VS.

Europese modellen met de 3-cilinder zijn onder meer de Fiesta, B-Max, Focus en C-Max. Op termijn moeten ook de grote Mondeo en de bedrijfswagen Transit ermee worden aangedreven. Tussen nu en 2015 wil Ford de jaarlijkse productie van auto’s met Ecoboost-motoren verdrievoudigen, naar 480 duizend. Daarvan zullen er driehonderdduizend uitgerust worden met de 1-literversie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding