China dreigt met heffing op luxe Europese auto’s

China overweegt een invoerheffing op de leggen op duurdere Europese auto’s. Dat zou dan gelden voor auto’s met tweeliter-motoren of meer, waardoor vooral de Duitse fabrikanten getroffen worden.

Dat zou hen flink in de wielen kunnen rijden omdat BMW, Mercedes of Porsche hun verkopen in China de afgelopen tijd juist flink hebben zien toenemen.

Enkele Chinese autofabrikanten hebben bij het ministerie voor handel in Beijing een klacht gedeponeerd wegens oneerlijke concurrentie door hun Europese collega’s. Het onderzoek naar die klacht bevindt zich nog in een vroeg stadium. Daarom is nog niet te zeggen of er inderdaad maatregelen zullen volgen, aldus de Chinese autoriteiten. Het dreigement wordt op dit moment vooral gezien als vergelding voor de door Brussel aangekondigde Europese heffing op zonnepanelen uit China. Eerder al deelde Beijing mee dat het ook denkt over een heffing op wijn uit Europa. Dat zou vooral Frankrijk treffen. Nu lijken de Chinezen met de ideeën over een autoheffing het vooral gemunt te hebben op het andere grote EU-land – Duitsland.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China dreigt met heffing op luxe Europese auto’s - Automobielmanagement.nl

China dreigt met heffing op luxe Europese auto’s

China overweegt een invoerheffing op de leggen op duurdere Europese auto’s. Dat zou dan gelden voor auto’s met tweeliter-motoren of meer, waardoor vooral de Duitse fabrikanten getroffen worden.

Dat zou hen flink in de wielen kunnen rijden omdat BMW, Mercedes of Porsche hun verkopen in China de afgelopen tijd juist flink hebben zien toenemen.

Enkele Chinese autofabrikanten hebben bij het ministerie voor handel in Beijing een klacht gedeponeerd wegens oneerlijke concurrentie door hun Europese collega’s. Het onderzoek naar die klacht bevindt zich nog in een vroeg stadium. Daarom is nog niet te zeggen of er inderdaad maatregelen zullen volgen, aldus de Chinese autoriteiten. Het dreigement wordt op dit moment vooral gezien als vergelding voor de door Brussel aangekondigde Europese heffing op zonnepanelen uit China. Eerder al deelde Beijing mee dat het ook denkt over een heffing op wijn uit Europa. Dat zou vooral Frankrijk treffen. Nu lijken de Chinezen met de ideeën over een autoheffing het vooral gemunt te hebben op het andere grote EU-land – Duitsland.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding