Volgens de rechter had GM het recht om de verkoop van de Zweedse autobouwer Saab aan een Chinese partij te blokkeren. Dit omdat Saab technologie van GM gebruikte en contractueel was vastgelegd dat GM instemming moest geven voor een overname.

Spyker dagvaardde GM begin augustus vorig jaar en eiste namens Saab 3 miljard dollar schadevergoeding van het Amerikaanse autobedrijf. Aandeelhouder GM blokkeerde vorig jaar de overname van Saab door de Chinese autobedrijven Pang Da en Youngman. Daardoor zou het Amerikaanse concern Saab moedwillig failliet hebben laten gaan, volgens Spyker.

Spyker-ceo Victor Muller, die aanwezig was bij de zitting in Detroit, wilde na afloop niet zeggen of het bedrijf in hoger beroep gaat. Hij meldde eerst de uitspraak te willen bestuderen. GM toonde zich verheugd met de beslissing en noemde deze "het juiste resultaat".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding