Dat zei bestuursvoorzitter Dieter Zetsche van de Duitse autofabrikant afgelopen woensdag.

,,We hebben in het tweede kwartaal meer vooruitgang geboekt dan we van tevoren dachten”, aldus de topman. ,,We zien een positieve winstontwikkeling.” Daimler wil voor eind 2014 de kosten met 2 miljard euro hebben teruggedrongen, waarvan 60 procent dit jaar. Het bedrijf ontving in de afgelopen 4 weken 12.000 orders voor de vernieuwde Mercedes-Benz S-klasse sedan. Dat vlaggenschip, de best verkopende sedan in het duurdere segment sinds de introductie in 1972, is belangrijk voor de winstgroei.

Zetsche wil de rivalen BMW en Volkswagens Audi voor het eind van het decennium inhalen wat betreft omzet en winst. Daimler heeft echter nog een lange weg te gaan. De operationele winstmarge van het bedrijf bedroeg in het eerste kwartaal 3,3 procent, waar Audi 11,1 procent realiseerde en BMW 9,9 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding