Qatar verkoopt aandeel Porsche aan familie Porsche-Piëch

Het staatsinvesteringsfonds van Qatar heeft zijn belang van tien procent in de Porsche Automobil Holding SE (terug) verkocht aan de families Porsche en Piëch, die samen eigenaar zijn van de sportwagenfabrikant in Stuttgart. Er is geen verkoopprijs bekendgemaakt.

De families Porsche en Piëch bezitten via Porsche Automobil Holding SE vervolgens 50,7 procent van de gewone aandelen Volkswagen AG, waarmee ze verreweg de grootste aandeelhouder van het concern zijn. In 2009 kocht Quatar tien procent van de aandelen Porsche dat toen een mislukte overname van Volkswagen achter de rug had en met grote schulden zat opgescheept. Die aandelen zijn nu echter weer terug verkocht aan de families Piëch en Porsche waardoor die weer een controlerend belang in de sportwagenfabrikant hebben. Bestuursvoorzitter Wolfgang Porsche: "Alle gewone aandelen van Porsche SE zijn nu weer in handen van de families Porsche en Piëch. Dit is een uiting van ons vertrouwen in de voorspoedige toekomst van Porsche SE als grootste aandeelhouder van Volkswagen. In het licht hiervan kijken we uit naar verdere samenwerking met Qatar als aandeelhouder van de Volkswagen Group." Qatar Holding maakte bekend zijn belang van zeventien procent in Volkswagen AG, het moederbedrijf van Porsche, te zullen handhaven.  (ANP/Bloomberg)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Qatar verkoopt aandeel Porsche aan familie Porsche-Piëch - Automobielmanagement.nl

Qatar verkoopt aandeel Porsche aan familie Porsche-Piëch

Het staatsinvesteringsfonds van Qatar heeft zijn belang van tien procent in de Porsche Automobil Holding SE (terug) verkocht aan de families Porsche en Piëch, die samen eigenaar zijn van de sportwagenfabrikant in Stuttgart. Er is geen verkoopprijs bekendgemaakt.

De families Porsche en Piëch bezitten via Porsche Automobil Holding SE vervolgens 50,7 procent van de gewone aandelen Volkswagen AG, waarmee ze verreweg de grootste aandeelhouder van het concern zijn. In 2009 kocht Quatar tien procent van de aandelen Porsche dat toen een mislukte overname van Volkswagen achter de rug had en met grote schulden zat opgescheept. Die aandelen zijn nu echter weer terug verkocht aan de families Piëch en Porsche waardoor die weer een controlerend belang in de sportwagenfabrikant hebben. Bestuursvoorzitter Wolfgang Porsche: "Alle gewone aandelen van Porsche SE zijn nu weer in handen van de families Porsche en Piëch. Dit is een uiting van ons vertrouwen in de voorspoedige toekomst van Porsche SE als grootste aandeelhouder van Volkswagen. In het licht hiervan kijken we uit naar verdere samenwerking met Qatar als aandeelhouder van de Volkswagen Group." Qatar Holding maakte bekend zijn belang van zeventien procent in Volkswagen AG, het moederbedrijf van Porsche, te zullen handhaven.  (ANP/Bloomberg)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding