GM stopt niet meer geld in Peugeot Citroën

“We hebben geen enkele intentie om nieuw kapitaal in PSA Peugeot Citroën te steken, in ieder geval op dit moment niet. Als de situatie verandert, dan gaan we dat opnieuw evalueren.” Dat heeft topman Dan Akerson van General Motors verklaart tijdens een persgesprek in Shanghai.

General Motors heeft  begin vorig jaar voor haar Europese dochter Opel een alliantie gesloten met PSA Peugeot Citroën. In dat kader heeft GM ook voor 423 miljoen dollar een aandelenbelang van zeven procent in de Franse partner genomen. Begin dit jaar deelde GM echter mee de helft van die investering te zullen afschrijven. Voor de Amerikanen is de alliantie in de huidige vorm voorlopig ook wel genoeg. Dat betekent dat GM naar alle waarschijnlijkheid niet zal meedoen als PSA, zoals wordt verwacht, gaat proberen om nieuw kapitaal aan te trekken. Dat is nodig omdat de Franse autogroep volgens topman Philippe Varin 1,5 miljard euro zal doordraaien dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk net zo veel geld nodig heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM stopt niet meer geld in Peugeot Citroën - Automobielmanagement.nl

GM stopt niet meer geld in Peugeot Citroën

“We hebben geen enkele intentie om nieuw kapitaal in PSA Peugeot Citroën te steken, in ieder geval op dit moment niet. Als de situatie verandert, dan gaan we dat opnieuw evalueren.” Dat heeft topman Dan Akerson van General Motors verklaart tijdens een persgesprek in Shanghai.

General Motors heeft  begin vorig jaar voor haar Europese dochter Opel een alliantie gesloten met PSA Peugeot Citroën. In dat kader heeft GM ook voor 423 miljoen dollar een aandelenbelang van zeven procent in de Franse partner genomen. Begin dit jaar deelde GM echter mee de helft van die investering te zullen afschrijven. Voor de Amerikanen is de alliantie in de huidige vorm voorlopig ook wel genoeg. Dat betekent dat GM naar alle waarschijnlijkheid niet zal meedoen als PSA, zoals wordt verwacht, gaat proberen om nieuw kapitaal aan te trekken. Dat is nodig omdat de Franse autogroep volgens topman Philippe Varin 1,5 miljard euro zal doordraaien dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk net zo veel geld nodig heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding