Samenwerking Ford en Aston Martin verlengd

Ford en Aston Martin hebben een nieuwe overeenkomst getekend voor de levering en productie van de V8 en V12 motoren.

Het zou gaan om een overeenkomst voor 5 jaar. Het huidige leveringscontract van Ford aan Aston Martin, dat in 2011 werd getekend, loopt in 2016 af. Ford bouwt de V8 en V12 motoren in een speciale afdeling in Keulen. De samenwerking komt voort uit de periode dat de Amerikaanse autogigant eigenaar van de Britse sportwagenmaker was. De V12 is feitelijk een dubbele V6, die Ford voor eigen gebruik en andere dochters bouwde. De V8 is daar weer van afgeleid. Ford heeft nog een klein aandeel in Aston Martin, onder andere voor de levering van technische componenten. De Britse sportwagenbouwer is al enige tijd op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Het zou graag aanhaken bij Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, maar de liefde lijkt niet helemaal wederzijds te zijn. Ook Toyota is benaderd voor de inkoop van V8 en V10 motoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Samenwerking Ford en Aston Martin verlengd - Automobielmanagement.nl

Samenwerking Ford en Aston Martin verlengd

Ford en Aston Martin hebben een nieuwe overeenkomst getekend voor de levering en productie van de V8 en V12 motoren.

Het zou gaan om een overeenkomst voor 5 jaar. Het huidige leveringscontract van Ford aan Aston Martin, dat in 2011 werd getekend, loopt in 2016 af. Ford bouwt de V8 en V12 motoren in een speciale afdeling in Keulen. De samenwerking komt voort uit de periode dat de Amerikaanse autogigant eigenaar van de Britse sportwagenmaker was. De V12 is feitelijk een dubbele V6, die Ford voor eigen gebruik en andere dochters bouwde. De V8 is daar weer van afgeleid. Ford heeft nog een klein aandeel in Aston Martin, onder andere voor de levering van technische componenten. De Britse sportwagenbouwer is al enige tijd op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Het zou graag aanhaken bij Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, maar de liefde lijkt niet helemaal wederzijds te zijn. Ook Toyota is benaderd voor de inkoop van V8 en V10 motoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding