Tecdoc, Teccom en Audacon fuseren tot Tec-Alliance

Drie Europa-breed opererende dienstverleners op gebied van voertuiginformatie werken sinds 1 juli in een fusie samen onder het paraplumerk Tec-Alliance. Het gaat om Tecdoc Informations System, Teccom en Audacon.

Volgens het bedrijf is de fusie de afronding van een herstructureringsproces dat een jaar geleden is ingezet. De merken Tecdoc en Teccom blijven gehandhaafd maar in de nieuwe samenstelling zal Audacon verder gaan onder de naam Tec-RMI (repair and maintenance information).  Tecdoc maakt informatie voor reparatie en onderhoud en Teccom automatiseert en vereenvoudigt het gehele proces tussen de fabrikanten van onderdelen en de handel. Met de fusie reageren Tecdoc, Teccom en Audacon op ‘de veranderende behoeften’ van de klanten in de aftermarket. Directeur Buchert van de Tec-Alliance: "Snelle beschikbaarheid van technische informatie en een goedkope opdrachtverwerking zijn essentieel in de automotive aftermarket."
Er zijn nu drie standplaatsen, namelijk in Ismaning (Teccom), in Keulen (Tecdoc) en Weikersheim (Audacon / Tec-RMI) met ongeveer driehonderd medewerkers die nauwer gaan samenwerken. De Tec-Alliance gaat werken vanuit Istmaning (bij München). Verder heeft het nieuwe bedrijf vestigingen in Europa en overzee. Bovendien zijn er nog geassocieerde handelspartners in negentien landen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tecdoc, Teccom en Audacon fuseren tot Tec-Alliance - Automobielmanagement.nl

Tecdoc, Teccom en Audacon fuseren tot Tec-Alliance

Drie Europa-breed opererende dienstverleners op gebied van voertuiginformatie werken sinds 1 juli in een fusie samen onder het paraplumerk Tec-Alliance. Het gaat om Tecdoc Informations System, Teccom en Audacon.

Volgens het bedrijf is de fusie de afronding van een herstructureringsproces dat een jaar geleden is ingezet. De merken Tecdoc en Teccom blijven gehandhaafd maar in de nieuwe samenstelling zal Audacon verder gaan onder de naam Tec-RMI (repair and maintenance information).  Tecdoc maakt informatie voor reparatie en onderhoud en Teccom automatiseert en vereenvoudigt het gehele proces tussen de fabrikanten van onderdelen en de handel. Met de fusie reageren Tecdoc, Teccom en Audacon op ‘de veranderende behoeften’ van de klanten in de aftermarket. Directeur Buchert van de Tec-Alliance: "Snelle beschikbaarheid van technische informatie en een goedkope opdrachtverwerking zijn essentieel in de automotive aftermarket."
Er zijn nu drie standplaatsen, namelijk in Ismaning (Teccom), in Keulen (Tecdoc) en Weikersheim (Audacon / Tec-RMI) met ongeveer driehonderd medewerkers die nauwer gaan samenwerken. De Tec-Alliance gaat werken vanuit Istmaning (bij München). Verder heeft het nieuwe bedrijf vestigingen in Europa en overzee. Bovendien zijn er nog geassocieerde handelspartners in negentien landen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding