Mercedes-Benz verbaasd over bonje in Frankrijk

Exemplaren van de Mercedes-Benz A- plus B-klasse en de SL die na 12 juni van de band zijn gerold, worden in Frankrijk niet meer toegelaten omdat ze zijn afgevuld met het oude koudemiddel R134a.

De typegoedkeuring voor de 3 modellen is volgens de Franse overheid vervallen, omdat Mercedes-Benz een truc gebruikte om aan de toepassing van het nieuwe koudemiddel R1234yf te ontkomen. Afgelopen maand besloot de autofabrikant om de eerder aangevraagde nieuwe typegoedkeuring voor de A- plus B-klasse en de SL in te trekken. In plaats hiervan werd de typegoedkeuringen van hun voorgangers weer van stal gehaald, met als argument dat het enkel om een facelift zou gaan.

Frankrijk pikte dit niet, en Mercedes-Benz speelt de vermoorde onschuld. De autofabrikant zegt verbaasd te zijn omdat een Duitse typegoedkeuring doorgaans elders in Europa wordt overgenomen. Mercedes-Benz gaat nu met de Franse overheid in gesprek over een oplossing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes-Benz verbaasd over bonje in Frankrijk - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz verbaasd over bonje in Frankrijk

Exemplaren van de Mercedes-Benz A- plus B-klasse en de SL die na 12 juni van de band zijn gerold, worden in Frankrijk niet meer toegelaten omdat ze zijn afgevuld met het oude koudemiddel R134a.

De typegoedkeuring voor de 3 modellen is volgens de Franse overheid vervallen, omdat Mercedes-Benz een truc gebruikte om aan de toepassing van het nieuwe koudemiddel R1234yf te ontkomen. Afgelopen maand besloot de autofabrikant om de eerder aangevraagde nieuwe typegoedkeuring voor de A- plus B-klasse en de SL in te trekken. In plaats hiervan werd de typegoedkeuringen van hun voorgangers weer van stal gehaald, met als argument dat het enkel om een facelift zou gaan.

Frankrijk pikte dit niet, en Mercedes-Benz speelt de vermoorde onschuld. De autofabrikant zegt verbaasd te zijn omdat een Duitse typegoedkeuring doorgaans elders in Europa wordt overgenomen. Mercedes-Benz gaat nu met de Franse overheid in gesprek over een oplossing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding