Autoverkopen PSA 10 procent lager

PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste helft van 2013 bijna 10 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat maakte de Franse autofabrikant deze week bekend. Peugeot bracht wereldwijd in totaal 1,46 miljoen personenauto’s en bedrijfsbusjes aan de man. Dat waren er een jaar eerder nog 1,62 miljoen. Vooral in Europa gingen de zaken slecht. Voor heel 2013 gaat het bedrijf nog steeds uit van een krimp van de totale Europese automarkt met 5 procent.

Desondanks rekent het bedrijf op een verbetering in de tweede jaarhelft, vooral dankzij overzeese markten. ,,Het zal uitdagend worden, maar het zou moeten kunnen met de modellen die wij nog op de markt gaan brengen”, aldus Maxime Picat, bestuurder van het hoofdmerk van de groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkopen PSA 10 procent lager - Automobielmanagement.nl

Autoverkopen PSA 10 procent lager

PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste helft van 2013 bijna 10 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat maakte de Franse autofabrikant deze week bekend. Peugeot bracht wereldwijd in totaal 1,46 miljoen personenauto’s en bedrijfsbusjes aan de man. Dat waren er een jaar eerder nog 1,62 miljoen. Vooral in Europa gingen de zaken slecht. Voor heel 2013 gaat het bedrijf nog steeds uit van een krimp van de totale Europese automarkt met 5 procent.

Desondanks rekent het bedrijf op een verbetering in de tweede jaarhelft, vooral dankzij overzeese markten. ,,Het zal uitdagend worden, maar het zou moeten kunnen met de modellen die wij nog op de markt gaan brengen”, aldus Maxime Picat, bestuurder van het hoofdmerk van de groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding