Verkoop Volkswagens naar nieuw record

Het Duitse automerk Volkswagen heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar een recordaantal auto’s verkocht.

Wereldwijd reden er 2,91 miljoen nieuwe Volkswagens de showroom uit, een stijging van 4,4 procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat maakte het gelijknamige moederconcern afgelopen dinsdag bekend.

Vooral in Azië deed Volkswagen goede zaken met een verkoopgroei van ruim 17 procent tot 1,28 miljoen auto’s. In China ging de verkoop met 19,4 procent omhoog. Op de Noord-Amerikaanse markt klom de verkoop met 3,9 procent tot 307.000 wagens.

De Europese markt toonde een negatief beeld. In heel Europa daalde de verkoop met 7,1 procent naar 843.600 Volkswagens. Op de Duitse thuismarkt nam de verkoop met 8,5 procent af. Volkswagen verwacht ook in de tweede jaarhelft moeizame marktomstandigheden in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop Volkswagens naar nieuw record - Automobielmanagement.nl

Verkoop Volkswagens naar nieuw record

Het Duitse automerk Volkswagen heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar een recordaantal auto’s verkocht.

Wereldwijd reden er 2,91 miljoen nieuwe Volkswagens de showroom uit, een stijging van 4,4 procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat maakte het gelijknamige moederconcern afgelopen dinsdag bekend.

Vooral in Azië deed Volkswagen goede zaken met een verkoopgroei van ruim 17 procent tot 1,28 miljoen auto’s. In China ging de verkoop met 19,4 procent omhoog. Op de Noord-Amerikaanse markt klom de verkoop met 3,9 procent tot 307.000 wagens.

De Europese markt toonde een negatief beeld. In heel Europa daalde de verkoop met 7,1 procent naar 843.600 Volkswagens. Op de Duitse thuismarkt nam de verkoop met 8,5 procent af. Volkswagen verwacht ook in de tweede jaarhelft moeizame marktomstandigheden in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding