Apollo start productie Vredestein banden in Afrika

Apollo Tyres South Africa Ltd is een investeringsprogramma gestart voor de productie van Vredestein banden in haar Dunlop fabriek in Zimbabwe. Dit meldt BBC News.

Zimbabwe

Dit investeringsprogramma volgt op de overeenkomst tussen Apollo Tyres en Sumitomo Rubber Industries over de Afrikaanse Dunlop fabriek in Bulawayo (Zimbabwe). Volgens de BBC stopt deze Afrikaanse fabriek met de productie van Dunlop banden en wordt omgebouwd voor de productie van Vredestein banden. Inmiddels zouden er zes nieuwe persen zijn gekocht en zouden er nog 18 volgen.

Dunlop

Volgens Dunlop Zimbabwe managing director Kennedy Mandevani komt de productiecapaciteit hiermee op meer dan 5 miljoen banden. Op dit moment wordt de bestaande capaciteit in de Bulawayo fabriek nog voor zo’n 50 procent benut.

Sumitomo Rubber Industries nam in mei de productie en verkooprechten over van Dunlop in 32 Afrikaka en de regio rond India. Apollo heeft de Bulawayo fabriek en een fabriek voor bedrijfsautobanden in Durban behouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Apollo start productie Vredestein banden in Afrika - Automobielmanagement.nl

Apollo start productie Vredestein banden in Afrika

Apollo Tyres South Africa Ltd is een investeringsprogramma gestart voor de productie van Vredestein banden in haar Dunlop fabriek in Zimbabwe. Dit meldt BBC News.

Zimbabwe

Dit investeringsprogramma volgt op de overeenkomst tussen Apollo Tyres en Sumitomo Rubber Industries over de Afrikaanse Dunlop fabriek in Bulawayo (Zimbabwe). Volgens de BBC stopt deze Afrikaanse fabriek met de productie van Dunlop banden en wordt omgebouwd voor de productie van Vredestein banden. Inmiddels zouden er zes nieuwe persen zijn gekocht en zouden er nog 18 volgen.

Dunlop

Volgens Dunlop Zimbabwe managing director Kennedy Mandevani komt de productiecapaciteit hiermee op meer dan 5 miljoen banden. Op dit moment wordt de bestaande capaciteit in de Bulawayo fabriek nog voor zo’n 50 procent benut.

Sumitomo Rubber Industries nam in mei de productie en verkooprechten over van Dunlop in 32 Afrikaka en de regio rond India. Apollo heeft de Bulawayo fabriek en een fabriek voor bedrijfsautobanden in Durban behouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding