Daimler maakt meer winst en omzet

Autofabrikant Daimler heeft in het tweede kwartaal een omzet behaald van 29,7 miljard euro, een kleine 3 procent meer dan een jaar eerder.

De winst voor rente en belastingen is uitgekomen op 5,2 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro een jaar eerder. Dat meldde het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz afgelopen vrijdag op basis van voorlopige cijfers. De definitieve resultaten worden op 24 juli naar buiten gebracht. Daimler herhaalde zijn eerder uitgesproken verwachting dat de winst voor rente en belastingen in de tweede jaarhelft hoger zal zijn dan in de eerste.

In het winstcijfer zijn enkele eenmalige posten verwerkt. Zo had de verkoop van het belang dat Daimler had in lucht- en ruimtevaartconcern EADS een positief effect van 3,2 miljard euro op het bedrijfsresultaat. Aan de andere kant werden herstructureringslasten van ruim 100 miljoen euro genomen bij de bus- en truckdivisies van Daimler.

De cijfers zijn beter dan analisten verwachtten. Zij gingen gemiddeld uit van een omzet van 29,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 3,3 miljard euro, zo blijkt uit een rondgang door persbureau Bloomberg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler maakt meer winst en omzet - Automobielmanagement.nl

Daimler maakt meer winst en omzet

Autofabrikant Daimler heeft in het tweede kwartaal een omzet behaald van 29,7 miljard euro, een kleine 3 procent meer dan een jaar eerder.

De winst voor rente en belastingen is uitgekomen op 5,2 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro een jaar eerder. Dat meldde het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz afgelopen vrijdag op basis van voorlopige cijfers. De definitieve resultaten worden op 24 juli naar buiten gebracht. Daimler herhaalde zijn eerder uitgesproken verwachting dat de winst voor rente en belastingen in de tweede jaarhelft hoger zal zijn dan in de eerste.

In het winstcijfer zijn enkele eenmalige posten verwerkt. Zo had de verkoop van het belang dat Daimler had in lucht- en ruimtevaartconcern EADS een positief effect van 3,2 miljard euro op het bedrijfsresultaat. Aan de andere kant werden herstructureringslasten van ruim 100 miljoen euro genomen bij de bus- en truckdivisies van Daimler.

De cijfers zijn beter dan analisten verwachtten. Zij gingen gemiddeld uit van een omzet van 29,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 3,3 miljard euro, zo blijkt uit een rondgang door persbureau Bloomberg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding